Zprávy

Nou Camp s 5G pokrytím

27. dubna 2019

Stadion španělského klubu FC Barcelona Nou Camp se stane prvním evropským stánkem vybaveným 5G sítí. Projekt vznikne na základě spolupráce klubu, telekomunikační společnosti Telefónica a systému mobilního operátora GSMA.Součástí projektu bude také několik 360° bezdrátových kamer připojených na 5G síť na různých místech stadionu. Ty využijí fanoušci sledující zápasy doma u svých obrazovek s pomocí tzv. VR (virtual reality) brýlí, které umožní zážitek, jako by byli přímo na stadionu.

5G síť se použije také při zprostředkování záběrů “za scénou” a při virtuální prohlídce stadionem. Zástupci klubu jsou velmi pyšní, že Nou Camp je prvním takovým stadionem v Evropě s 5G pokrytím a zároveň laboratoří na vyzkoušení dalších technologií, jako je například 5G Stadium- Immersive Reality. To přinese naprosto nový sportovní zážitek a možnost upravit si přenos na míru.

Stadion Nou Camp prochází renovací,při které se za 600 milionů eur zvýší kapacita na 105 tisíc míst, nainstaluje se střecha nad všechna místa a vybudují se nové VIP boxy a restaureace.