Zprávy

Nová digitalizovaná hrací plocha do hal

3. února 2019

Premiéru na veletrhu ISPO slaví nejmodernější typ sportovní podlahy, který je nejen hrací plochou, ale zároveň reklamní plochou nebo tréninkovým nástrojem. Umožní zlepšit zážitek ze hry, ale zvýší i atraktivitu halových sportů, v obchodech pozvedne zážitek z nakupování na novou úroveň.

Na digitální bannery či videostěny či kostky je divák již zvyklý, budoucnost však patří podlaze, která se může stát obrovskou projekční plochou. Inovativní skleněnou plochu s interaktivním videoplátnem vymyslela německá firma ASB GlassFloor. Její výrobek umožní například patnáctisekundovou „oslavu virtuálními ohni“ při vstřelení koše, znázornění zajímavé informace, například z jaké vzdálenosti byl koš vstřelen. Při tréninku se mohou na podlaze ukázat nepokrytí hráči či možnosti pasů. Na veletrhu se dokonce uskuteční první fotbalový zápas s digitálním míčem.

Firma odhaduje životnost digitalizované podlahy na 70 let. Plocha již byla oficiálně povolena ke hře basketbal, házená nebo squash. Její zkušební provoz probíhal v drážďanské BallsportArena již od roku 2017. Autoři nové plochy si pochvalují také její elasticitu, která je vhodnější pro klouby hráčů.