Zprávy

Nová značka sportovního oblečení pro ženy

Skupina Oberalp, kam patří značky Salewa, Dynafit, Pomoca, Wild Country a Evolv, představila novou exkluzivní značku pro horské sporty určenou speciálně pro ženy LaMunt. „LaMunt“ znamená v ladinštině (románský jazyk, kterým se mluví v provinciích Trento, Bolzano a Belluno) hora a i v tomto jazyce je rodu ženského.

LaMunt je prémiovou značkou vytvořenou ženami pro ženy jako reakce na zvyšující se podíl žen v této oblasti sportu. Byla představena na konci října při virtuální akci Oberalp Group. Prezentace značky proběhla na inovativním molu v Messnerově muzeu v jihotirolském Kronplatzu.

Nová značka vznikla na základě studie ženy a horský sport, kterou si skupina Oberalp nechala speciálně provést. Podle ní se ukázalo, že pro ženy jsou hory nejen sportovní výzvou, ale také zážitkem v přírodě. Nejvyšší prioritu mají pro ženy funkčnost oblečení a vybavení, pohodlí a střih. Důležitým faktorem je také design a až poté cena. Produkty, u kterých se ženy setkávají s největšími problémy, jsou boty a kalhoty.

Na vzniku nové značky se velkou měrou podílela Ruth Oberrauch, dcera zakladatele společnosti Heinera Oberraucha. Ve firmě pracuje od roku 2010. Podle jejích slov je LaMunt výsledkem vlastního vztahu k horám a sportu.

Nová kolekce si zakládá na kvalitě, udržitelnosti, prémiových materiálech a funkčnosti přizpůsobené ženskému tělu. První kolekce podzim/zima bude k dostání online a u vybraných prodejců od ledna 2022. První kolekce jaro/léto bude představena na jaře příštího roku.