Zprávy

Novinky v oblasti sportovní nositelné techniky

5. prosince 2018

Na podzimním veletrhu IFA v Berlíně prezentovalo 28 vystavovatelů z 12 zemí novinky ze sportovní nositelné techniky v rámci oboru „Fitness & Activity“. Své výrobky zde představily například firmy Casio, Fitbit, Garmin, Polar, Samsung nebo TomTom.

Firma Casio, která v roce 2016 představila své první outdoorové smarthodinky, nyní prezentuje nejnovější generaci série Pro Trek Smart. Oproti svým předchůdcům disponují tyto hodinky lepším displejem a rozšířenými funkcemi – použití offline barevných karet a GPS až na tři dny.

Společnost Fitbit představila novinku Charge 3 – vylepšenou verzi svého nejprodávanějšího modelu. Ten navíc ve spojení s aplikací Fitbit ukazuje například ženský cyklus a vypočítá plodné dny. K tomu může sloužit i jako kreditní karta, se kterou je možná bezhotovostní platba.

Tuto funkci mají také hodinky Fenix 5 Plus od firmy Garmin. Navíc jsou schopné pohlídat okysličení krve v těle, pamatjí si oblíbené trasy pro běžce nebo cyklisty. Kromě toho slouží jako úložiště oblíbených písniček, kterých se sem vejde až 500.

Samsung přišel na trh s novinkou  Galaxy Watch, která disponuje velmi výkonnou baterií s výdrží až na 7 dní a díky zabudovanému MP3 přehrávači poskytuje velký prostor pro vaši hudbu.

Na své si v této sezóně přijdou i ti, kdo kromě smart funkcí obdivují i trendy design. Emporio Armani Connected jsou první hodinky tohoto italského koncernu, které v sobě snoubí funkčnost a design. Univerzální hodinky s pěkným designem vhodné i pro sport nabízejí i další firmy - Fossil, Diesel, Michael Kors a Skagen.