Zprávy

Nový čínský sponzor Australian Open

18. října 2018

Grand Slam Australian Open představil nového partnera. Jedná se o výrobce a distributora čínských likérů společnosti Luzhou Laojiao. Finanční podmínky pětileté smlouvy nebyly zveřejněny, ale podle vedení turnaje se jedná o smlouvu s jedním z největších plnění, která kdy byla vyjednána. Tu největší mají organizátoři uzavřenu s automobilkou Kia – hodnota 60 milionů amerických dolarů na 5 let.

Nový sponzor byl představen zároveň s oznámením o zvýšení prize money pro příští ročník australského turnaje o 10%. Kromě toho, že se zápasy přenáší do celého světa, bude značka likérky a jejího nápoje “Báijiǔ” přítomna i v místech s pohoštěním.

Podepsáním smlouvy se potvrzuje zvýšený zájem z asijsko-pacifické oblasti o tento tenisový turnaj. Pořadatelé otevřeli pobočky v Šanghaji a Hong Kongu, odkud se řídí během celého roku všechny akce na podporu turnaje v této oblasti. Vedení přikládá Číně a celému regionu velkou prioritu a bere si roli hlavního grandslamu asijsko-pacifické oblasti za vlastní. V podepsání smlouvy s čínskou firmou vidí organizátoři krok do další fáze jejich globálního růstu.

Další ročník Australian Open se uskuteční od 14. do 27. ledna 2019, letošní vítězství zde budou obhajovat Caroline Wozniacká a Roger Federer.