Zprávy

Nový projekt Superlife

Cílem projektu Superlife je propojit rekreační a vrcholový sport se zdravým životním stylem a vytvořit komunitu uživatelů – sociální síť pro sportovce, v rámci které se budou navzájem podporovat a motivovat. V tuto chvíli, na začátku sezóny, je spuštěna aplikace Superlife zaměřená na mapování outdoorových sportovních aktivit – běhu, chůze, inline bruslení, cyklistiky a koloběhu. V průběhu roku bude aplikace doplněna o indoorovou fitness část se cvičebními plány a třetím plánovaným pilířem je výživový poradce.

Na vývoji aplikace Superlife pracoval tým specialistů CNC (vydavatelství CZECH NEWS CENTER) společně se známými jmény ze světa vrcholového sportu, trenéry a odborníky na zdravý životní styl. Výsledkem je nové pojetí aplikace pro zaznamenávání sportovních výkonů a propojení jejích uživatelů v rámci online sportovní komunity. Uživatelé nové aplikace Superlife pro telefony iOS a Android mají v průběhu aktivity přehled o své aktuální i průměrné rychlosti, vzdálenosti, tempu, a také o své přesné poloze. Po ukončení sportovní aktivity nabízí aplikace Superlife pohled na mapu trasy, přesný výškový a rychlostní profil či údaje o spálených kaloriích.

Superlife svým uživatelům navíc zprostředkuje kontakt s vybranými vrcholovými sportovci, kteří přijali roli patronů aplikace. Mezi ně patří například známý ultramaratonec Miloš Škorpil, horolezec Radek Jaroš, triatlonista Jan Kubíček, kanoista Martin Fuksa nebo Zuzana Kocumová, šampionka ve Spartan Race a běžkyně na lyžích. Patroni aplikace dohlížejí nejen na správné a zdravé sportování a trénink, ale v jednotlivých sportech vyhlašují speciální výzvy. V těchto výzvách se mohou uživatelé aplikace s patrony nejen porovnat, ale mohou získat i hodnotné ceny. A kdo se necítí na výzvy s profesionálními sportovci, může přijmout rekreační výzvy, za které získá bonusové body.

Uživatelé mohou v rámci aplikace sdílet své sportovní výkony s ostatními – mohou se vzájemně porovnávat, komentovat výsledky a motivovat se. Aplikace Superlife umožňuje propojení se sociálními sítěmi a také je navázána na server iSport.cz. Aplikace Superlife komunikuje v českém jazyce a je ke stažení zdarma v AppStore a GooglePlay. Každý uživatel v rámci aplikace získá přístup do Šekové knížky, ve které jsou uloženy slevy na nákup u partnerů aplikace Superlife. Aplikace Superlife bude také součástí velkých sportovních akcí po celé ČR. Více informací najdete na www.superlife.cz nebo na Facebook.com/AplikaceSuperlife.