Zprávy

Novým majitelem značky Lotto je WHP Global

1. října 2021

New Yorská společnost WHP Global získala majetková práva na značku Lotto od firmy Lotto Sport Italia (LSI). Ta bude pokračovat v distribuci značky v Itálii i v regionu EMEA pod licencí a na starosti bude mít také vývoj, marketing a celý dodavatelský řetězec. Bližší podmínky transakce nejsou známy. Dosavadním majitelem značky byl ředitel firmy Tomat spolu s dalšími investory. Cílem WHP je rozšíření digitalizace značky, rozvoj nových partnerství s top sportovci, expanze v USA i na dalších trzích.

Značku Lotto založila rodina Caberlotto v roce 1973. V současnosti je prodávána více než 50 distributory a licenčními partnery z celého světa ve více než stovce zemí. V normálních letech značka generovala kolem 400 milionů dolarů, přičemž 17 % připadá na Itálii, 30 % na Evropu, Střední východ a Afrika jsou zastoupeny 5 %, Amerika 18 % a asijský trh se podílí 30 %. V letech 2019 i 2020 však její tržby byly jen 190 milionů eur.

Značka je kromě své lifestylové kolekce známa oblečením pro tenis a fotbal. Firma v současnosti sponzoruje více než 40 fotbalových týmů, přes 300 profesionálních fotbalistů a 200 tenistů, mezi nimi například Mattea Berrettiniho.