Zprávy

Novým sponzorem české fotbalové ligy je společnost HET

17. srpna 2017

Nejvyšší fotbalová liga v Česku získala nového generálního partnera. Stala se jím firma HET, výrobce barev a nátěrové hmoty. Název společnosti se objeví i v názvu soutěže. Smlouva bude platit jen rok, hodnota kontraktu se pohybuje okolo 28 milionů korun.

Firma HET, která vznikla před 26 lety, je dnes dvojkou na českém trhu s barvami. Jedničkou je  americká společností PPG, které patří značky Primalex a Balakryl. HET má dceřinou společnost na Slovensku a roční obrat pod půl miliardy korun. Zaměstnává v Česku 120 a na Slovensku 30 lidí.

Na pozici hlavního sponzora fotbalové ligy je nástupcem společnosti ePojisteni.cz, která se rozhodla z fotbalu odejít.  Nejvyšší fotbalová soutěž v Česku nesla od roku 1998 název Gambrinus, několikrát prodlužovaná smlouva vypršela v létě 2014. Poté se dvě sezony hrála Synot liga, naposled ePojisteni.cz liga.

Smlouva mezi ligou a společností HET platí na jeden rok, od sezony 2018/19 bude generálním sponzorem sázková společnost Fortuna. Ta kontrakt podepsala loni na podzim na šest let s tím, že se stala hned novým partnerem reprezentace, domácího poháru, Superpoháru, druhé ligy a nižších soutěží.