Zprávy

NWHL uzavřela největší sponzorskou smlouvu v historii

26. března 2021

Národní ženská hokejová liga NWHL podepsala největší sponzorskou smlouvu v historii. Jejím novým sponzorem se stala finanční společnost Discover Financial Services, která je zároveň oficiálním poskytovatelem kreditních karet NWHL a sponzorem trofeje Isobel Cup pro vítězky ligy. Zápasy o pohár Isobel Cup vysílá stanice NBCSN. Stane se tak poprvé, co se ženská hokejová liga vysílá na hlavním americkém kanálu.

Nový sponzoring označuje komisařka NWHL Tyler Tumminia jako důležitý moment v historii ligy. Smlouva dokládá zájem společnosti Discover o hokej, protože spolupracuje i s mužskou NHL.  Finanční podmínky smlouvy nebyly zveřejněny, ale předpokládá se, že její hodnota je kolem 1 milionu dolarů. To je stejně jako hodnota smlouvy profesionální ženské hokejové asociace PWHPA se značkou deodorantů Secret.

NWHL vyhrazuje polovinu svých sponzorských příjmů na růst platů hráček. V loňském roce uzavřela smlouvy i s dalšími společnostmi, jako jsou Hyperice, Oofos nebo Zenkai.

O letošní Isobel Cup, který je pojmenován po dceře lorda Fredericka Arthura Stanleyho Isobel, premiérově zabojuje šest klubů. Turnaj se hraje v bublině, v olympijské hale v Lake Placid. K pěti americkým celkům působících v soutěži – Boston Pride, Buffalo Beauts, Connecticut Whale, Metropolitan Riveters a Minnesota Whitecaps – se nově přidal i kanadský tým Toronto Six. V plánu je příchod ještě sedmého týmu, kterým by měl být kanadský Montreal.