Zprávy

O2 získala práva na vybrané zápasy extraligy a připravuje tři nové kanály

K fotbalové Synot lize, kterou placený kanál O2 Sport vysílá od loňského srpna, přibudou i vybrané zápasy hokejové Tipsport Extraligy. Od sezóny 2018/2019 poběží přenosy z domácích utkání celků HC Sparta Praha a Bílí Tygři Liberec výhradně na stanici O2 Sport.

Podle výkonného ředitele O2 Sport Marka Kindernaye využila společnost O2 nevole letošních finalistů extraligy Sparty a Liberce, jímž se nelíbilo rovnoměrné rozdělování zisků z práv společností BPA. Bez ohledu na návštěvnost zápasů a popularitu jednotlivých týmů dostával každý z týmů za práva zhruba 8 milionů ročně.

O2 Sport tak od sezony 2018/19 nabídne exkluzivně jejich domácí zápasy. Kontrakt s oběma kluby byl uzavřen na pět sezón.

"Výnosy z televizních práv nedosahovaly té úrovně, kterou bychom si v Liberci představovali," uvedl Lukáš Přinda, viceprezident HC Bílí Tygři Liberec. "K funkceschopnosti klubů je potřeba vygenerovat velké peníze. Pokud se tak nestane, hrozí pokles kvality soutěže," komentoval situaci Petr Bříza, předseda představenstva HC Sparta Praha. Marek Kindernay připustil, že O2 Sport jedná také s klubem HC Oceláři Třinec.

O2 TV také v současné době pracuje na konceptu tří samostatných kanálů, které budou věnovány fotbalu, tenisu a lednímu hokeji. Od 1. ledna 2017 nabídne stanice dva tisíce zápasů ze všech tenisových turnajů žen okruhu WTA, včetně prestižního finále Turnaje mistryň v Singapuru.

Digitální televizi O2 TV využívá více než 200 tisíc českých domácností. Březnové derby mezi Spartou a Slavií sledovalo 197 tisíc lidí, 20 tisíc z nich bylo přes mobilní verzi, 40 tisíc diváků sledovalo zápasy ve sportovním kině v hospodách a 137 tisíc využilo možnost dívat se prostřednictvím standardní O2 TV.

Zdroj: ihned.cz