Zprávy

Oakley uzavřela s NFL největší smlouvu ve své historii

18. března 2020

Společnost Oakley podepsala po dvouletém vyjednávání čtyřletou smlouvu s National Football League. Podle zástupců firmy se jedná o největší smlouvu, kterou kdy uzavřeli a zároveň o jednu z největších v lize uzavřenou s partnery „na hřišti“. Fima patřící do Luxottica Group se zabývá mimo jiné výrobou štítů pro fotbalové helmy již více než 20 let.

Od nastávající sezóny budou moct nosit hráči všech 32 týmů v NFL štíty s čočkami Prizm zabudovanými do svých přileb. Kolekce brýlí s těmito čočkami bude vyrobena také pro fanoušky NFL, v pánském vyhotovení pro všech 32 týmů, v dámském provedení pro sedm týmů. Lišit se budou logy a barvami typickými pro ten který tým. Fanoušci si však budou moci zvolit i brýle na míru ve svých barvách a s vlastním logem. Pro propagaci nových čoček Oakley vyrobila také minutový spot, který je nasnímám z pohledu samotného hráče.

Oakley zároveň podepsala smlouvu se třemi hráči NFL – Patrickem Mahomesem, JuJu Smith-Schusterem a Derwinem Jamesem Jr. Mezi další sportovce, kteří jsou firmou sponzorováni, patří baseballista Aaron Judge, skateboardista Ryan Sheckler, surfař Julian Wilson nebo motocyklový jezdec Valentino Rossi.