Zprávy

Organizátorům ragbyového mistrovství ve Francii se daří shánět sponzory

15. září 2020

Organizátorům rugbyového mistrovství světa v roce 2023 ve Francii se podařilo prodat již osm sponzorských slotů pro domácí sponzory, které jim zaručí 60 milionů eur. Tento partnerský program koupili organizátoři od Světové rugbyové federace za 30 milionů liber. Sponzory nejvyšší úrovně hledá agentura IMG, která má od října loňského roku smlouvu se světovou ragbyovou federací.

Mezi nejnověji podepsané domácí sponzory patří národní dráhy SNCF, půjčovna Loxam a pořadatel akcí GL Events. Jména dalších domácích sponzorů budou odtajněna v nejbližších měsících. SNCF se stane oficiálním dopravcem 20 účastnických týmů.

Druhou úroveň sponzorů má obsadit také osm subjektů, organizátoři hlásí již čtyři podepsané firmy a předpokládají, že nebude problém obsadit i zbylé sloty. Celý turnaj začne 8. září 2023. Kromě skvělých výkonů ve sportů si organizátoři od turnaje slibují také zaměření na pět klíčových oblastí – udržitelnost, podpůrné vzdělávání, trénink a zaměstnanost, respekt a ochrana životního prostředí, inkluze a rovnost pohlaví. Podle organizátorů bude turnaj v roce 2023 milníkem, a to i v oblasti ekonomické a sociální.