Zprávy

Ostravský klub startuje poprvé v historii badmintonové extraligy smíšených družstev

25. října 2022

Neděle 30. října se zapíše zlatým písmem do historie ostravského badmintonu. Poprvé v historii bude hrát v extralize smíšených družstev ostravský klub B.O. Chance Ostrava a tento světově oblíbený sport se tak zařadí mezi další nejvyšší sportovní soutěže, které se hrají v Ostravě a mají v něm i svého „místního“ zástupce. Příznivci badmintonu se mají na co těšit, v ostravské hale RIDERA sport na ně čekají české i evropské badmintonové hvězdy. Domácí pořádající klub, B.O. Chance Ostrava, se bude opírat především o výkony šestinásobné mistryně ČR ve dvouhře žen Terezy Švábíkové a hráčů z Dánska, Finska, Rakouska a Bulharska.

Extraliga smíšených družstev v badmintonu je jedna z nejkvalitnějších badmintonových ligových soutěží v Evropě. Soutěže se účastní 8 týmů a vedle nejlepších českých hráčů najdete na soupiskách ligových týmů evropské badmintonové hvězdy jako je např. Vittinghus Hans-Kristian, který byl v desítce nejlepších hráčů světa nebo Kalle Koljonen, který získal na minulém ME bronzovou medaili ve dvouhře mužů.

Historicky první zápas extraligy smíšených družstev v badmintonu s ostravským klubem se koná 30.10. 2022 ve 13 hodin v areálu Ridera sport na Závodní ulici v Ostravě Vítkovicích. Vstup je zdarma.