Zprávy

Padel Nuestro dominuje trhu pro padel sport

7. ledna 2022

Španělský prodejce Padel Nuestro, který se zaměřuje na sport padel, dosáhl na tomto trhu celosvětové dominance. Nedávno získal dalšího z prodejců Definetely Time2padel spolu se značkami Time2padel a Padelmania a značkou raket Mystica. Cenové podmínky transakce nejsou známy. Padel Nuestro vlastní od léta společnost Backspin Capital. Díky nové investici vznikla divize Pro Padel Group, která se zaměřuje na rozvoj a prodej značek raket pro padel – Siux, Vision, Win Padel a již jmenované Mystica. 

Padel Nuestro sám provozuje 59 vlastních prodejen nebo franšíz, 38 z nich ve Španělsku, hlavně v Andalusii, Madridu a Katalánsku, zbylé se nacházejí v Itálii – 7, ve Švédsku – 7, v Portugalsku 4 a po jedné v Andoře, Belgii a Nizozemí. Firma rovněž provozuje dva e-shopy Padel Nuestro a Streetpadel. Time2padel vlastní jednu přímo řízenou prodejnu a deset franšíz – v Itálii, Španělsku, Chile, Paraguai a v Dubaji.

Cílem společnosti je být lídrem trhu a v příštích letech se chce zaměřit na mezinárodní trh, především Evropu, USA, Latinskou Ameriku a Střední východ. V prvním pololetí nového roku vstoupí na trh v Německu, Velké Británii a ve Francii, žádosti o franšízy obdržela také z Afriky a Středního Východu.

Společnost předpokládá, že za účetní rok 2021 utrží 42 milionů eur, v roce 2020 se jednalo o 20 milionů eur. Do výsledků nejsou započítány tržby divize Streetprorunning, které budou činit 12-13 milionů eur za rok. Vloni se jednalo o 10 milionů eur.