Zprávy

PepsiCo má novou kampaň odrážející pandemii

Spolu se zahájením další fáze Ligy mistrů UEFA uvedla značka Lay´s společnosti PepsiCo na trh novou marketingovou kampaň, v jejímž čele stojí fotbalisté Lionel Messi, Paul Pogba a fotbalistka Lieke Martens. Třicetisekundový spot kampaně Apartment Arena ukazuje, jak přivést zážitek ze stadionu do domovů lidí.  Atmosféru oslavy začnou fotbalisté u sebe doma, následně se přidávají lidé z různých bytů na svých balkonech, aby si tu hru užili společně a zároveň měli bezpečný distanc od sebe - realita, na kterou jsme si všichni zvykli a v době, kd sport zůstává za zavřenými dveřmi.

 "Jedna věc, kterou nám spotřebitelé během pandemie řekli, je, že mají dost informací o covidu," říká Sebnem Erim, viceprezident marketingu globální skupiny potravin PepsiCo. "Lidé rádi mají ve svém životě radost, což odráží myšlenku naší značky. Nemluvím o štěstí, ale o malých radostech v jejich životech, o vzájemném propojení a radostných okamžicích,“ pokračuje Erim.

 PepsiCo ukázala, že dokáže být flexibilní a kampaně přizpůsobuje životním změnám. Některé značky považovaly za velké riziko prodávat své výrobky společně se sportovními událostmi během pandemie. Společnost PepsiCo si ale provedla vlastní výzkum. Tato konkrétní kampaň, jak řekl Erim, vznikala po dobu šesti měsíců, během nichž společnost provedla sociální průzkum, testování v reálném čase a prostor dostali i sociální antropologové. "Myslím, že takové výzvy a omezení vás nutí myslet velmi odlišně, a je důležité pochopit, čím si spotřebitelé procházejí." Nechcete, aby kampaň vyzněla hluchým tónem, oslavou všeho a poté se lidé obávali o svou práci. Musíte tedy skutečně dosáhnout správné rovnováhy,“ pokračuje Erim. Velkou výzvou se stalo samotné natáčení reklamní kampaně se všemi třemi fotbalisty, za kterými do Manchesteru a Barcelony vyrážely speciální týmy.