Zprávy

Perfect Moment plánuje vstup na burzu

20. března 2024

Londýnská značka lyžařského oblečení Perfect Moment Ltd. plánuje vstoupit na americkou burzu NYSE (dříve AMEX) pod značkou "PMNT" a získat 8 milionů dolarů nabídkou 1,2 milionu akcií v cenovém rozpětí 6 až 7 dolarů za kus. Společnost již dříve požádala o nabídku 2,5 milionu akcií ve stejném rozpětí.

V účetním roce 2023 dosáhla společnost Perfect Moment příjmů ve výši 27 milionů USD. Spojené státy, kde značka právě otevřela dceřinou společnost, se na tržbách podílely 44 %, Velká Británie 18 % a zbytek Evropy 31 %.

Společnost Perfect Moment založil v roce 1984 v Chamonix sportovní filmař a profesionální lyžař Thierry Donard. Značka byla původně vyvinuta pro extrémní sportovce, než se přesunula do módního sektoru. V roce 2010 bylo sídlo původně francouzské značky přemístěno do Hongkongu a poté do Londýna. Jejími vlastníky se stal britsko-švýcarský podnikatelský pár Jane a Max Gottschalkovi. V roce 2022 našla společnost Perfect Moment nové investory v indické herečce, zpěvačce a královně krásy Priyance Chopra Jonas a jejím manželovi Nicku Jonasovi.

Značka je známá svými barevnými, pruhovanými nebo hvězdami potištěnými lyžařskými oděvy, které se prodávají u prodejců, jako jsou Net-a-porter, Mytheresa a Farfetch.