Zprávy

Petr Čech je nejlépe placeným českým sportovcem

Petr Čech si podle žebříčku časopisu Forbes za uplynulou sezonu vydělal 351 milionů, fotbalový brankář Arsenalu tak zůstává nejlépe placeným českým sportovcem. Žebříček je sestaven za období červenec 2014 - červen 2015. Celkové částky tvoří platy v klubech, prize money a příjmy od reklamních partnerů a sponzorů. Jde o hrubý příjem, tedy před odečtením daní, pojištění či poplatků agentům.

Na druhé příčce se umístila tenistka Petra Kvitová, která se na toto místo dostala až 24. pozice. Pomohl jí hlavně loňský triumf ve Wimbledonu. Za něj dostala přes 60 milionů korun a navíc bonusy od hlavních sponzorů. Celkem získala 178 milionů.

Na třetí místo klesl kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický, třebaže si proti minulému žebříčku především díky nové smlouvě v Arsenalu polepšil ze 123 na 172 milionů korun.

Z hokejistů je nejvýš čtvrtý Patrik Eliáš, útočník New Jersey, který si za rok vydělal 135 milionů korun. Další místa žebříčku obsadili Tomáš Berdych , David Krejčí, tomáš Plekanec, Radim Vrbata, Jakub Voráček a Tomáš Fleischmann. Nejlepší evropský hokejista v historii NHL Jaromír Jágr v elitní desítce chybí, s příjmem 109 milionů korun je jedenáctý.

Zdroj: idnes.cz