Zprávy

Petr Čech je podle Forbes nejlépe placeným českým sportovcem

Fotbalový brankář Petr Čech třetím rokem kraluje českým sportovcům ve finančním žebříčku magazínu Forbes. A to i přesto, že po odchodu z Chelsea do Arsenalu se jeho hrubé příjmy oproti loňskému vydání snížily zhruba o devadesát milionů korun. I tak se s částkou 260 milionů korun, z níž 245 milionů tvoří příjmy od klubu a zbytek od reklamních partnerů, drží bezpečně v čele pořadí před hokejovou hvězdou Jaromírem Jágrem. Ten se vrátil do elitní desítky nejlépe placených českých sportovců i díky bonusům za odehrané zápasy, produktivitu v NHL a lukrativním sponzorským smlouvám. Jeho příjmy ve sledovaném období činily 154 milionů korun.

Jágr na druhém místě vystřídal tenistku Petru Kvitovou, která stejně jako další tenista Tomáš Berdych z desítky nejlépe vydělávajících sportovců vypadla. Třetí pozici obsadil Tomáš Rosický (143 mil.), pak následují už jen hokejisté z NHL: Patrik Eliáš, Michael Frollík, David Krejčí, Tomáš Plekanec, Radim Vrbata, Ondřej Pavelec a desítku uzavírá Jakub Voráček.

Magazín Forbes sestavil žebříček za období červenec 2015 až červen 2016. Celkové částky tvoří platy v klubech, prize money a příjmy od reklamních partnerů a sponzorů. Jde o hrubý příjem, tedy před odečtením daní, pojištění či poplatků agentům.

Zdroj: idnes.cz