Zprávy

Pirelli opouští místo hlavního sponzora u klubu Inter Milan

18. března 2021

Společnost Pirelli oznámila, že po skončení sezóny 2020/21 přestane sponzorovat fotbalový klub Inter Milan. Jako sponzor vystupoval výrobce pneumatik u italského klubu Serie A od roku 1995. Za celou dobu zaplatil více než 230 milionů eur. Současná smlouva má hodnotu 10,5 milionů eur za sezónu a platnost do konce sezóny.

Inter sám se nechával již delší dobu slyšet, že zvažuje ukončení spolupráce, aby získal jiného, lukrativnějšího sponzora dresů, jehož smlouva by měla hodnotu kolem 30 milionů eur. V prosinci se dokonce objevily informace, že o místo hlavního sponzora má zájem čínský developer Evergrande Group.

Nejistota nyní v klubu vládne také kolem dalšího financování, neboť vlastník klubu – čínský miliardář Zhang Jindong řekl, že jeho koncern Suning se bude nadále zaměřovat pouze na maloobchodní byznys a pravděpodobně opustí neobchodní aktivity. Tomu odpovídá i fakt, že nedávno velmi rychle prodal 23% podíl ve svých sportovních klubech včetně šampiona Chinese Super League Jiangsu FC. Inter také potvrdil ve své finanční zprávě, že Suning nyní hledá vhodného partnera pro investici do klubu.