Zprávy

Plzeň má blíže k postupu do Ligy mistrů

Úvodní zápasy třetího předkola Ligy mistrů sehrají čeští zástupci 28. nebo 29. července. Jinak jsou ovšem vyhlídky fotbalistů Plzně a Sparty rozdílné. Viktoria půjde za postupem v mistrovské části kvalifikace, která skýtá mnohem přijatelnější soupeře. Naopak Sparta může v nemistrovské části narazit na mnohem těžší soupeře.

Postup do Ligy mistrů garantuje zisk minimálně 350 miliónů korun.

Pokud v ní mužstvo pár bodů uhraje, měly by se celkové prémie vyšplhat až ke 400 miliónům. Plzeň si Ligu mistrů v posledních sezónách zahrála již dvakrát a díky zisku titulu k ní již před losem 3. předkola bude mít zase blíž. Bude nasazena a jejími soupeři mohou být Malmö, Karabach Agdam, HJK Helsinky, Molde FK, Videoton Fehérvár, Partizan Bělehrad či mistr Slovenska (nejspíš Trenčín). Nasazená by byla i v rozhodujícím 4. předkole, kde by měla nejspíš na výběr bulharský Ludogorec Razgrad, dále šampióny Izraele, Polska, Slovinska či Chorvatska.

Role vicemistrovské Sparty je mnohem těžší. Ve 3. předkole nejspíš nasazená nebude, takže by v něm klidně mohla narazit třeba na Monako, které letos vyřadilo Arsenal a vypadlo až ve čtvrtfinále s Juventusem. Možné jsou ovšem i zápasy s týmy Ajax Amsterdam či Young Boys Bern (Švýcaři vyřadili Spartu v základní skupině Evropské ligy), druhý tým ligové tabulky z Belgie (zatím Anderlecht), Ruska (zatím CSKA Moskva), Turecka (zatím Fenerbahce) a Ukrajiny (zatím Šachtar).

Zdroj: sport.cz