Zprávy

Podpůrný balíček pro obchodníky Intersportu Rakousko

28. ledna 2021

Vzhledem k současné koronavirové krizi a s ní spojenému uzavření obchodů to vypadá, že prodej zimního sportovního zboží bude značně zasažen. V Rakousku jsou postiženy především sportovní obchody v turistických regionech. Vedení Intersport Rakousko nyní přijalo balíček opatření na podporu obchodníků patřících k tomuto sdružení, aby se zabránilo insolvencím a zachovala se pracovní místa.

Vedení Intersportu vyjádřilo obchodníkům stoprocentní podporu a bude se díky balíčku opatření snažit o uvolnění celkové situace pro své členy. Hlavním bodem je, že veškeré dodávky zboží ze skladu ve Welsu mají splatnost až do roku 2022. Navíc Intersport svým členům nabízí možné vrácení zboží. Hospodářsky je tato situace náročná samozřejmě i pro celou skupinu, ale dle slov jejího ředitele Thorstena Schmitze je úkolem sdružení se spojovat, a to i v dobách těžkých.

U prodejen v turistických oblastech počítají obchodníci s propadem tržeb až 95 %. Problémy mají i s jakýmkoli plánováním dalšího provozu. Kritizována je také pomalá pomoc vlády.