Zprávy

Polar představuje souvislosti mezi fyzickou aktivitou a spánkem

31. ledna 2024

Společnost Polar vydala publikaci "2023: Reflected", která představuje globální trendy a souvislosti v oblasti fyzické aktivity, sportu a spánku. Zjištěním je, že lidé jsou odhodlaní k mírně intenzivní fyzické aktivitě, která umožňuje zůstat aktivní a pečovat o osobní pohodu. To dokládá i význam chůze, která tvoří téměř 16 % všech sledovaných cvičení uživatelů Polaru a obsadila pomyslné druhé místo v oblíbenosti aktivit. V průměru uživatelé ve všech věkových skupinách zaznamenávají 4,4 kilometru chůze za 65 minut. Tyto údaje odpovídaly tempu a kadenci, které navrhl přehled studií o chůzi publikovaný v časopise British Journal of Sports Medicine. Výzkumníci zjistili, že svižná chůze vyžaduje tempo přibližně 4,3 kilometru za hodinu.

"Přijetí vitality mírně intenzivní fyzické aktivity není jen krokem ke zdravějšímu tělu - je to krok ke šťastnějšímu životu," uvedla Dr. Raija Laukkanenová z Polar Research Center. "Každý, kdo usiluje o aktivní životní styl, objeví na hodinkách Polar a prostřednictvím našich inteligentních tréninkových funkcí, jako je Test chůze a Test běžecké výkonnosti, které jsou navrženy tak, aby vyhovovaly všem úrovním kondice, motivaci a vedení."

S rostoucím povědomím o vztahu mezi fyzickou aktivitou a kvalitním spánkem věnují lidé po celém světě pozornost také svému spánku. Stále více lidí nosí hodinky i v noci, aby získali přehled o svém zdraví a pohodě. Z výsledků studie "Reflected" vyplývá, že uživatelé hodinek Polar si dopřávají doporučené množství spánku, vstávají v 7:02 a chodí spát ve 23:32. Dostatečná délka spánku přispívá k pozitivnímu skóre spánku 73 bodů ze 100. Kromě délky spánku analyzuje skóre spánku společnosti Polar klíčové ukazatele spánku a zohledňuje další kritické složky, včetně přerušení, kontinuity a regeneračních fází spánku.

V roce 2023 byl nejoblíbenějším sportem i nadále běh a podle letošních údajů tvořil 19,22 % všech sledovaných tréninků uživatelů Polar. Výsledky studie vychází z anonymizovaných údajů milionů uživatelů Polaru po celém světě. Všichni uživatelé Polaru se mohou na své roční statistiky podívat zpětně na svém účtu Polar Flow.