Zprávy

Polský Martes sport otevírá další obchody v České republice

8. února 2018

Martes sport, největší prodejce sportovní zboží v Polsku, otevřel v minulých dnech obchody v Praze a v Šumperku. Celkem má v Čechách již pět obchodů – další jsou v Liberci, Přerově a Písku.

Martes sport je největší sportovní řetězec v Polsku. Na konci roku 2017 měl celkem 249 sportovních obchodů, z toho 50 jich bylo otevřeno právě v loňském roce. Pod Martes Sport Group (MSG) dále patří šest obchodů Martes sport premium, které jsou umístěny ve velkých městech jako Varšava, Krakov, Wroclaw, Katovice a Poznaň s prodejní plochou okolo 2500 metrů čtverečních. MSG provozuje i třináct Hi-Tec outletů.

O velkoobchodní prodej se stará Iguana Group, která je součástí MSG. Společnost je distributorem značek Hi-Tec, Arena, Brugi, Icepeak, Colmar, Russell Athletic a jiných. Některé značky firma distribuuje pouze v Polsku, některé i v jiných státech střední a východní Evropy.

Pod Martes patří i některé vlastní značky. IQ je značka funkčního prádla, Elbrus outdoorová značka, Huari je značka pro teamové sporty a Aqua Wave je značka pro vodní sporty. Značky, které MSG distribuuje, vlastní nebo na které má licenční práva, tvoří okolo 65 % obratu Martes sportu.

MSG měl v roce 2016 obrat 199 milionů USD a zisk 31 milionů USD, v roce 2017 se očekával obrat 266 milionů USD a zisk 35 milionů USD. Sídlo společnosti se nachází v jihopolském městě Bialsko-Biala.

Expanze společnosti bude probíhat i v roce 2018. V plánu je otevření dalších 70 obchodů v Polsku a několika dalších v České republice. Cílem Martes sportu je mít v roce 2022 okolo 500 prodejen.