Zprávy

Pomoc ukrajinským uprchlíkům

20. března 2022

Přetrvávající utrpení ukrajinského lidu přináší velkou solidaritu napříč regiony i oblastmi. Jeden milion dolarů věnuje na humanitární účely fotbalový klub Real Madrid skrze svou nadaci. Některé z prostředků od klubu získá španělský Červený kříž, Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky UNHCR, neziskové organizace Casal nebo Salesiánské misie, ale také Epicentrum pro děti, které spolupracuje s nadací klubu již od roku 2018 v sedmi sportovních ukrajinských školách. Real Madrid rovněž věnoval 13 tisíc kusů teplého oblečení do center Červeného kříže a Casal v Madridu, které jsou určeny pro přicházející uprchlíky. 

K dárcům se připojuje také nově vzniklá iniciativa Sport4Ukraine, kterou založil jednatel firmy Outtra Siegbert Müller a připojily se k ní svazy, prodejci, média i služby z oblasti sportu. Věnované prostředky budou zdvojnásobeny příspěvky od soukromých dárců. Následně budou předány organizacím jako je Červený kříž, Charita nebo UNHCR. Díky iniciativě se již shromáždilo 150 tisíc eur. 

K podpoře uprchlíků se připojil také koncern VF, který věnoval skrze nadaci VF 250 tisíc dolarů UNHCR a nabízí svým zaměstnancům možnost osobní podpory uprchlíků vyrovnáním jejich příspěvků až do výše 100 tisíc dolarů. K příspěvkům pro děti a rodiny v nouzi vyzývá například také švýcarská fotbalová liga spolu s organizací UNICEF.