Zprávy

Praha je letos Evropským hlavním městem sportu

ProjektPraha - Evropské hlavní město sportu není podle vedení magistrátu o velkých fantastických sportovních utkáních, ale o zapojení běžných Pražanů do sportu. A právě na to se zaměřuje celá kampaň, kterou Magistrát hlavního města Prahy připravil. "Mým cílem je v rámci prezentace Prahy jako Evropského hlavního města sportu představit naše město jako skvělou lokalitu pro aktivní i pasivní sportovce. Chceme se zaměřit jak na Pražany, tak i na návštěvníky, aby si uvědomili, že v Praze se konají desítky skvělých sportovních akcí a existují zde nepřeberné možnosti pohybu," řekl náměstek pražské primátorky pro dopravu a sport Petr Dolínek.

Letos, kdy je Praha evropským hlavním městem sportu, se chce magistrát podle Dolínka zaměřit hlavně na významné investice do budování sportovní infrastruktury, rekonstrukce sportovišť, podpory sportovních klubů a organizování každodenního sportování. Praha nedávno představila své ambasadory, kteří budou v podpoře sportu v hlavním městě pomáhat. Jsou mezi nimi třeba beachvolejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová, fotbalový reprezentant Pavel Kadeřábek, kajakář Martin Fuksa, snowboardistka Ester Ledecká, golfistka Klára Spilková a mnozí další.

„K projektu Praha - Evropské hlavní město sportu jsme natočili s kolektivem profesionalnivideo.cz a kapelou Portless videoklip. Opravdu se povedl a oficiální premiéru měl na našem Facebooku. Dosáhl fantastického oslovení 300 000 fanoušků a bez propagace. Důležité je, že nás potěšily hlavně pozitivní komentáře u klipu, který Pražané hodnotí jako něco nového, moderního a zajímavého," říká Filip Zikmund, správce sociálních sítí Prahy. Hlavní město se kromě Facebooku prezentuje i na dalších sociálních sítích jako Twitter, Instagram, YouTube, Pinterest a Tumblr; Praha se vydala cestou organického dosahu příspěvků a nevyužívá žádnou placenou podporu.

Zdroj: ihned.cz