Zprávy

Předseda představenstva Intersportu hodnotí rok 2017

28. prosince 2017

Pro Intersport nebyl rok 2017 z obchodního hlediska vůbec jednoduchý, ale tendence je potěšující, tak hodnotí situaci řetězce předseda představenstva Kim Roether. Ke sdružení je nyní připojeno 900 obchodníků. Roether hodnotí prodeje zimního zboží jako velmi těžké, a to hlavně z důvodu špatných sněhových podmínek ve středních polohách a snižování počtu lyžařských dní. Klesá rovněž počet lyžujících lidí a zákazníků, kteří si kupují lyže. Na druhou stranu se více daří půjčovnám. Roether hodnotí půjčovny Intersportu jako nejlepší v Evropě. Nároky zákazníků stoupají, půjčovny musí být místem s přidanou hodnotou a nabízet ten nejlepší servis s bonusy.

Roether si rovněž myslí, že zimní sporty budou v budoucnosti hrát čím dál tím menší roli. V sezóně září 2016 až únor 2017 se prodalo na pultech Intersportu 150 tisíc lyží. V sezóně 2011/12 to bylo 230 tisíc, což znamená pokles o 35% za 5 let. U snowboardů je pokles ještě vyšší. Ze 40 tisíc před pěti lety na 10 tisíc za loňskou zimu, což znamená snížení o 75%. Poměrně stabilní je trh s běžkami, kterých se loni prodalo v Intersportu kolem 75 tisíc párů. Aby se zvýšil zájem o lyžování, podporuje Intersport několik zimních iniciativ a akcí, podporuje lyžování ve školách a například výměnný systém dětských lyží.

Roether hodnotí velmi pozitivně obchody v Rakousku, kde se daří prodeji zimního zboží a lyžařských doplňků. Tržby zde stouply o 15% proti stejnému období loňského roku. Upozorňuje ovšem na  sílící konkurenci norského řetězce XXL, který vstoupil na rakouský trh a chystá se v blízké době na německý trh.