Zprávy

Premier League bude od nové sezóny vysílat jen Digi CZ

Vysílací práva na anglickou Premier League koupil exkluzivně satelitní operátor Digi Czech Republic a v následujících třech sezónách tak bude jedinou televizní platformou, na které bude prestižní fotbalovou soutěž možné sledovat. Digi navíc vlastní exkluzivní práva i na španělskou La Ligu. Digi již práva na Premier League vlastnila, doposud se o ně ale dělila s jinými providery. Anglický fotbal tak bylo možné sledovat na televizní obrazovce i na O2 sport, sublicenci na videosestřihy pak mezi internetové portály rozdělovala společnost Pragosport.

Od příští sezóny ale bude všechno jinak, výhradním vlastníkem práv je Digi CZ, a nehodlá se o ně dělit. „Pracujeme na tom, aby Nová DIGI TV byla jasnou volbou číslo jedna pro sportovní fanoušky," komentoval situaci výkonný ředitel Digi Vladimír Rusnák. Tomu odpovídají i investice.

Nový majitel Digi, skupina Lama Energy Group, vložila údajně do rozvoje stovky miliónů korun. „Po úspěšných akvizicích dvou nejlepších fotbalových soutěží planety – La Ligy a Premier League – nevylučujeme nákup dalších exkluzivních práv," poznamenal Rusnák.

Zdroj: novinky.cz