Zprávy

Premier League podporuje LGBT komunitu

1. prosince 2019

Všech 20 klubů Premier League podporuje kampaň organizace Stonewall, která bojuje za práva LGBT komunity. Na kampaň s názvem Rainbow Laces (duhové tkaničky) bude upozorňováno během dvou kol ligy, od 3. prosince až do 9. prosince. Její logo bude umístěno na inventáři hřiště, například na vlajkách, podstavcích pro míče nebo na reklamních tabulích. Cílem je upozornit na začleňování LGBT komunity a vyjádření postoje, že fotbal je pro každého a lidi spojuje.

Hráčům budou také k dispozici duhové kapitánské pátky nebo tkaničky na jejich kopačky. Vedení Premier League se snaží o začlenění příslušníků LGBT komunity na hříšti i mimo něj, od zaměstnanců klubu, účastníků komunitních programů až po fanoušky. Podle vedení je tento problém „zápas, který se týká každého.“

Partnerství s organizací Stonewall je naplánováno na tři roky. V rámci něj dojde také na práci s fanoušky a jejich chováním na stadionech. Zástupci organizace si spolupráce velmi váží a zviditelnění problému inkluze a přístup Premier League považují za velký úspěch a velkou změnu ve vnímání komunity. Obě strany si jsou vědomy, že změnit vnímání a podporu LGBT je běh na dlouhou trať.

Premier League je také členem TeamPride, sdružení organizací, které se snaží o možnost sportu pro všechny. Do sdružení patří společnosti adidas, Aon, Aviva, Barclays, Coca-Cola, the Premier League a Sky Sports.