Zprávy

Přestavba stadionu Santiago Bernabéu

26. září 2018

Na mimořádném zasedání členů fotbalového klubu Real Madrid se hlasovalo o plánech a financování přestavby stadionu Estadio Santiago Bernabéu, který v prosinci oslaví 71 let od svého postavení. Aby mohlo vedení klubu dostat úvěr, potřeboval prezident klubu Perez souhlas dvoutřetinové většiny z 2200 delegátů. Plán byl schválen a nyní už nic nestojí v cestě přestavbě na „nejlepší stadion světa“. Začít se má počátkem roku 2019, dokončení se plánuje za 4 roky. Hlavním cílem změn je zlepšení komfortu pro fanoušky a partnery, a také získání dalšího zdroje příjmu.

Uvnitř stadionu má být divákům k dispozici 360° obrazovka. Samozřejmostí má být uzavíratelná střecha, hotel, nové opláštění a nové business prostory. Díky těmto vylepšením se pak mají na stadionu konat i jiné akce než fotbal. Kapacita míst k sezení zůstává stejná – 81 044 míst.

Zlepšit se má rovněž  bezpečnost a prostory pro fanoušky při možné evakuaci. Postaví se nové rampy, jezdící schody a výtahy. Původní rozpočet 400 milionů eur byl navýšen na 525 milionů eur, financování přestavby má proběhnout pomocí úvěrů splatných 35 let.