Zprávy

PrimaLoft a Adidas bojují společně proti znečišťování moří

11. ledna 2019

Firmy Primaloft a Adidas budou společně vyvíjet výkonné a udržitelné produkty. Jejich prvním velkým projektem jsou výrobky značky Adidas s izolacemi PrimaLoft z recyklovaného plastu sesbíraného v rámci projektu Parley Ocean. Obě firmy, jako vedoucí značky na trhu, jsou si vědomy svého postavení a zastávají názor, že společně mohou posunout hranice materiálových technologií a zároveň převzít zodpovědnost za stav životního prostředí. Díky tomu vzniknou inovativní a udržitelné produkty, které fungují na horách i ve městech.

Partnerství fimy PrimaLoft a Parley for the Oceans začalo nedávno. PrimaLoft je prvním výrobcem izolací, který zpracovává plastový odpad, který Parley sebere po celém světě na plážích a pobřeží. První výrobky Adidasu s touto izolací představí firma na veletrzích ISPO a Outdoor Retailer + Snow Show.

Adidas jako zakládající člen společnosti Parley podporuje její činnost již od roku 2015 a již vyrobil z plastového odpadu obuv a oblečení. Zároveň se spolu s PrimaLoftem zavazuje zmenšovat svou „plastovou“ stopu a bojovat proti znečišťování světových moří a oceánů.