Zprávy

Pro Stadium Group je udržitelnost jedním z hlavních témat

18. srpna 2018

Největší švédský prodejce sportovního zboží Stadium se poměrně hodně zabývá tématem udržitelnosti a vydává pravidelné zprávy, které hodnotí pokroky v této oblasti. Podle nich tato firma pokročila v oblasti úspory vody a poklesu emisí, zastavila také použití PFC v oblečení, které sama vyrábí. Díky technice Solution Dye na barvení textilií ušetřil řetězec při produkci textilií vlastních značek 7,9 milionů litrů vody. V zemích, kde má prodejny nebo sklady, se snížila spotřeba elektrické energie o 3,2%. Do roku 2020 se má ušetřit 2,5 milionu kilowatthodin.

Jako další body v rámci šetření a udržitelnosti firma uvedla spolupráci s dobročinnou organizací Human Bridge, díky které řetězec posílá oblečení a sportovní potřeby do Rumunska a Sýrie. Stadium Group podporuje také  projekt Cotton Connect, který pomáhá ženám pěstujícím bavlnu v Indii.

Téma udržitelnosti vidí Stadium jako jeden ze svých hlavních cílů a bude se ho snažit prosadit i v celé sportovní branži. Firma se snaží vybírat udržitelné materiály, zajistit férovou produkci a vyrábět zboží, které déle vydrží.