Zprávy

Problémy Galeria Karstadt Kaufhof

2. června 2020

Dceřiná společnost skupiny Signa – Karstadt Kaufhof požádala na základě snížení tržeb kvůli koronavirové pandemii o ochranu před věřiteli u soudu v Essenu. Opatření platí i pro Karstadt Sports, ne pro řetězec SportScheck. Je ochranou před věřiteli, aniž by podnik musel požádat o insolvenci. Na rozdíl od roku 2009, kdy patřil Karstadt společnosti Arcandor, si v tomto případě ponechává vedení kontrolu, firmu může i nadále vést i sanovat. Podobný krok učinil nedávno také řetězec Intersport při opatření u prodejen Sport Voswinkel.

Galeria Karstadt Kaufhof je stejně jako Karstadt Sports a SportScheck organizován u Signy v rámci Signa Department Store Group. Karstadt Sports provozuje 30 sportovních domů, Galeria Karstadt má 153 sportovních oddělení v celkem 180 obchodních domech, většinou v centrech měst. Obchodní domy v Německu byly zavřené od 18. března. Každý týden tratí Galeria Karstadt Kaufhof více než 80 milionů eur, což do konce dubna dělalo víc než půl miliardy eur.

Signa investovala do nových úprav obchodních domů Galeria Karstadt Kaufhof v posledních měsících více než 500 milionů eur. Podnik byl víceméně bez dluhů a pro probíhající rok počítala skupina s výsledkem 100 milionů eur. Celkem je u společnosti zaměstnáno 28 000 lidí.