Zprávy

Prodejny Bründl opouští řetězec Intersport

19. prosince 2018

Jeden z největších rakouských obchodníků patřící k řetězci Intersport – Bründl, se rozhodl k 1.9. 2019 opustit po téměř 50 letech jeho řady. Christoph Bründl, jednatel a majitel Bründl Gruppe, nejmenoval zatím přesné důvody odchodu, ale pro Intersport to znamená značnou ztrátu. Bründl provozoval 26 prodejen, ve kterých zaměstnával 550 lidí. Ve svých prodejnách generoval tržby ve výši 60 milionů eur. Bründl byl jednu dobu také členem dozorčí rady Intersportu. Je si vědom, že Intersport byl s touto rodinnou firmou velmi úzce spojen a je pyšný na fakt, že spolu po celou dobu velkou měrou ovlivňovali rakouský trh se sportovním zbožím. „Nyní ovšem nastala doba, kdy si půjde každý svou cestou,“ komentoval rozhodnutí Bründl.

 

Zakladatelem obchodů Bründl byl Hans Bründl, který otevřel v roce 1956 první půjčovnu lyží v Kaprunu. Od roku 1989 jsou součástí rodinné firmy také jeho synové Christoph a Bernhard. Bründl se stal největším provozovatelem půjčoven v prémiovém segmentu v Alpách s celkovým množstvím 20 tisíc párů lyží a obuvi.

 

Jednatel Intersportu Thorsten Schmitz se vyjádříl k odchodu Bründla s respektem jako k podnikatelskému rozhodnutí, a popřál mu do budoucnosti jen vše dobré. Zdůraznil při tom, že Intersport je ve skvělé kondici. V listopadu 2018 patřilo ke sdružení Intersport 107 obchodníků ve 280 prodejnách, kde je zaměstnáno přes 3600 lidí. Celková prodejní plocha čítá 180 tisíc m². Kromě toho licencuje Intersport trhy v Maďarsku, Česku a na Slovensku. Rakouský a německý Intersport tvoří jednu skupinu od roku 2013. Celkem provozují více než 1800 prodejen a mají tržby ve výši 3,64 miliardy eur.