Zprávy

Projekt Nezastavitelní pomáhá lidem s handicapem znovu začít sportovat

Potkala je zákeřná nemoc nebo těžký úraz. I přesto se nevzdali a navzdory handicapu chtějí sportovat. Jsou Nezastavitelní. Řeč je o osmi českých a třech slovenských handicapovaných, kteří byli do stejnojmenného projektu vybráni odbornou komisí v čele s paralympionikem Jiřím Ježkem. Komise vybírala z 63 přihlášených. Vybraných 11 Nezastavitelných teď věří, že se dočkají vysněných handbiků, monoski nebo třeba sledge běžek.

Zpátky na stezky, sjezdovky i do vody mohou lidé pomoct Nezastavitelným svým pohybem napříč celým Českem a Slovenskem. A to úplně jednoduše. Stačí během letošního roku projet či projít pod speciální bránou. Ta bude umístěna na atraktivních místech, na kterých lidé aktivně tráví volný čas. Za každého člověka přispěje Birell, který je organizátorem projektu, 5 Kč na vybavení pro handicapované. Seznam míst kde bude brána umístěna lze najít na www.nezastavitelni.cz.

„Chceme motivovat lidi, aby svůj volný čas trávili aktivně. Když se vydají k bráně Nezastavitelných, pomohou hned dvakrát. Jednak sobě tím, že sportují a také 11 Nezastavitelným, kteří neměli v životě takové štěstí,“ řekla manažerka značky Birell Veronika Hořáková a dodala, že Nezastavitelní navazují na dva úspěšné projekty Birell jízdy. Díky ní získalo již 14 handicapovaných kola a handbiky za více než 1 milion korun.