Zprávy

První evropský skipas

8. května 2019

Díky novému evropskému skipasu Snowpass budete moci navštívit a využít služby více než 100 lyžařských středisek devíti evropských zemí – mimo jiné Rakouska, Itálie, Francie a Švýcarska. Jedná se tak o přístup k největší skupině lyžařských rezortů na světě. Cílem projektu je zvýšení počtu lyžařů a snowboardistů.a zvýšení zájmu o tento sport, nemalým přínosem budou finance určené jednotlivým střediskům.

Snowpass je digitálním partnerem federace FIS a díky němu budete moci lyžovat ve všech partnerských střediscích během období 1. listopadu 2019 – 25. dubna  2020, tedy po dobu 176 dní. V současnosti není možné Snowpass koupit, zatím utajený zůstává i seznam všech partnerských středisek. Je ale možné provést předobjednávku na webových stránkách www.snowpass.com , kde tak již učinilo 40 tisíc lidí. Oficiální cena je 895 eur, prvních 50 tisíc předobjednaných skipasů se však bude prodávat jen za 395 eur na dospělou osobu.

Mezi majiteli předobjednaných skipasů je nejvíce Němců, kteří tvoří 20% z celkového počtu evropských zájemců. Seznam středisek bude zveřejněn na výše jmenovaných stránkách 8. května, prodeje začnou 12. května ve 12 hodin, 12 minut a 12 sekund.