Zprávy

První hi-tech skládací lyže

5. února 2021

I v dnešní dynamické době zůstává jedna věc stejná. Nadšení lyžaři chtějí na horách trávit každou volnou chvíli a pro zaměstnané lidi je rychlý lyžařský výlet maximálním zážitkem. Aby se váš cíl stal rychle dosažitelným, přišel slovinský výrobce lyží Elan na trh s novým typem lyží Elan Voyager – prvními skládacími all-mountain lyžemi. Jsou praktické pro přepravu ať autem, vlakem nebo letecky. Lehce a rychle se složí do vlastní tašky.

Elan stojí již 75 let na čele lyžařských inovací. Tým designerů pracoval několik let na tom, aby vytvořil lyže, díky kterým se vyhnete čekání u zavazadlového pásu nebo v půjčovně lyží a na kterých projedete upravené svahy, prašan i boule.

Hlavní technickou vychytávkou u lyží Voyager je revoluční spojovací technologie Connect se čtyřosovým mechanismem, která spojuje lyže na ohebném pantu. Tato technologie společně s podložkou fusion s karbonovými výztužemi jsou hlavní inovací lyží. Lyže umožní skvělý lyžařský výkon a zároveň jsou složitelné do jednoduchého zavazadla. Lyže jsou dále vybaveny technologií Amphibio s profily rocker a camber a odlišenou pravou a levou lyží.

Nové lyže byly představeny 1. února a jsou k dispozici v délkách 160, 166 a 172 cm. Celé balení obsahuje kromě lyží Voyager take vázání, hůlky,a speciální zavazadlo o rozměrech 100x25x31,5 cm.