Zprávy

PUMA a Modibodi® představují řadu dámského spodního prádla pro období menstruační periody

27. května 2022

Sportovní značka PUMA a australská společnost Modibodi®, která vyrábí nepropustné oděvy, spojily své síly a uvedly na trh řadu nepropustného menstruačního prádla a sportovního oblečení, které bylo vytvořeno s cílem pomoci ženám udržet se aktivní a v pohodlí i během menstruace. 

"I v 21. století ženám menstruace stále brání ve sportování. Studie odhalily, že účast dívek ve sportu klesá z 69 procent (ve věku 11-12 let) na 45 procent (ve věku 13-15 let). Navíc jednorázové plasty z hygienických výrobků na jedno použití mohou ještě stovky let znečišťovat životní prostředí," uvedla Erin Longinová, globální ředitelka pro RUN/TRAIN ve společnosti PUMA. "Jako globální značka jsme považovali za důležité přispět k řešení tohoto problému. Spolupráce PUMA x Modibodi umožňuje ženám zůstat aktivní, aniž by se musely obávat protečení a zároveň snižuje jejich měsíční odpad z menstruačních pomůcek." Kromě menšího dopadu na životní prostředí přinesou opakovaně použitelné a udržitelné protějšky jednorázových menstruačních pomůcek také finanční úspory. 

V rámci globálního uvedení na trh budou PUMA a Modibodi spolupracovat s nizozemskou organizací Women Win, charitativním partnerem platformy PUMA She Moves Us. Značky prostřednictvím organizace věnují balíček pěti kalhotek pětistům dívkám a ženám v nouzi. Tento balíček ženě pokryje měsíční cyklus a zároveň vydrží až čtyři roky. S menstruačními kalhotkami PUMA x Modibodi se budou moci ženy i dívky dále sebevědomě účastnit sportu a života, aniž by jim v cestě stály úniky tekutin. První kolekce menstruačního spodního prádla PUMA x Modibodi bude k dostání v květnu 2022 na Puma.com a Modibodi.com.