Zprávy

Puma je sponzorem novozélandského fotbalu

22. ledna 2024

Krátce po oznámení ukončení sponzorství izraelské a srbské fotbalové reprezentace představila společnost Puma nové dlouhodobé partnerství s Novozélandskou fotbalovou asociací (NZF), které má začít v roce 2024. Puma bude dodávat vybavení všem deseti novozélandským fotbalovým týmům, včetně mužského a ženského týmu od U-17 až po seniorský, stejně jako futsalovým týmům a týmu eFootball.

Mužský tým Nového Zélandu, známý jako All Whites podle svých ikonických bílých dresů, hrál dvakrát na mistrovství světa (1982 a 2010) a pětkrát vyhrál Pohár národů OFC. Ženský tým, Ford Football Ferns, se šestkrát zúčastnil mistrovství světa žen a šestkrát vyhrál Pohár národů OFC. V roce 2024 bude mít Nový Zéland zastoupení na olympijských hrách v Paříži a mužský futsalový tým Futsal Whites se poprvé zúčastní mistrovství světa ve futsalu.

Nový Zéland zažívá prudký nárůst zájmu o fotbal a na mezinárodní scéně i v Evropě působí více hráčů než kdykoli předtím. Fotbal patří k nejrychleji rostoucím a nejpopulárnějším sportům v zemi.