Zprávy

PUMA má nové testovací centrum

25. dubna 2023

Firma PUMA představila PUMA NITRO LAB – testovací centrum pro vysoce výkonné sportovce, vyvinuté ve spolupráci se společností Hartmann Orthopedics & Sports, která je již více než 20 let lídrem v oblasti optimalizace výkonu sportovců. Laboratoř PUMA NITRO LAB, která se nachází v areálu společnosti Hartmann nedaleko Frankfurtu nad Mohanem, poskytuje sportovcům podrobné informace o celém těle prostřednictvím řady testů a skenů, včetně 4D analýzy pohybu. Výsledky umožňují značce PUMA a společnosti Hartmann vyvíjet řešení na míru každému sportovci, aby mohl podávat co nejlepší výkony. 

"PUMA NITRO LAB je pro nás přirozeným krokem na cestě vpřed ve světě běhu," řekl Romain Girard, vedoucí oddělení inovací PUMA. "V PUMĚ vše začíná u našich sportovců. Pracujeme s nejrychlejšími muži a ženami na světě, abychom jim pomohli dosahovat lepších výkonů. Následně využíváme naše poznatky k inovacím našich produktů pro potřeby běžců na všech úrovních. PUMA NITRO LAB se stává klíčovým zdrojem poznatků, které budou hnacím motorem vývoje nové generace produktů na běžeckou dráhu i mimo ni." 

Elitní atleti společnosti PUMA budou pravidelně navštěvovat laboratoř NITRO LAB, kde budou provádět výkonnostní testy a analýzy. Jako jeden z prvních ji v únoru využil Marcell Jacobs, současný mistr světa Evropy a olympijský vítěz v běhu na 100 metrů. Laboratoř PUMA NITRO LAB je přístupná také veřejnosti – běžcům všech úrovní, kteří chtějí zlepšit svou výkonnost.

"PUMA se snaží učit od externistů, kteří přinášejí nové perspektivy a neotřelé pohledy, jež jsou výzvou pro naše myšlení a usnadňují inovace našich výrobků. Společnost Hartmann Orthopedics & Sports je ideálním partnerem vzhledem ke svým více než dvacetiletým zkušenostem s prací s elitními sportovci s cílem minimalizovat riziko zranění a optimalizovat výkon prostřednictvím testování a přizpůsobení," pokračuje Girard.

Od svého založení v roce 1948 se PUMA řídí filozofií poskytovat nejrychlejším sportovcům nejrychlejší produkty, a právě tento postoj je shrnut v mottu značky "Forever.Faster". Pro značku PUMA Running je základem NITRO – inovativní technologie napuštěná dusíkem, která je jádrem těchto běžeckých výrobků. "Pěna NITRO symbolizuje náš přístup "Forever.Faster." Tato technologie je základem všech našich běžeckých bot, aby byly extrémně lehké a responzivní. Pěna pomáhá spotřebovat méně energie a umožňuje běžet pohodlně. S botami PUMA NITRO můžete tvořit dějiny," dodal Girard.