Zprávy

Puma měla rekordní rok 2022

Výrobce Puma dosáhl v roce 2022 rekordních tržeb, které se zvýšily o 18,9 % na 8,465 miliardy eur. Zisk firmy stoupl o 14,2 % na 354 milionů eur, čímž výrazně překonal zisky svého rivala – firmy Adidas. Ta s téměř třikrát vyšším obratem počítá se ziskem 254 milionů eur. Přesné výsledky Adidas oznámí během týdne. 

Do roku 2025 Puma očekává, že na tržbách překoná hranici deseti miliard eur. V současné době je po Nike a Adidas třetím největším výrobcem sportovního zboží. Pro nejbližší dobu si firma klade za cíl růst na trzích v Číně a v USA, kde za svými konkurenty výrazně zaostává. Daří se jí naopak v Indii, zde sází na populární kriket. 

Důležitým sportem, kde firma působí, je fotbal. Puma je sponzorem dresů Borussie Dortmund, Manchester City nebo Olympique Marseille, její kopačky nosí fotbalisté Neymar nebo Kingsley Coman. Puma se dále zaměřila na oblast basketbalu nebo Formule 1, její ambasadorkou je například zpěvačka Rihanna. V budoucnu se firma chce zaměřit více na běžeckou nebo tenisovou obuv.