Zprávy

Puma měla úspěšný rok 2018 v České republice

7. října 2019

Puma Czech Republic s.r.o., distributor značky Puma v České republice, dosáhl v roce 2018 tržeb ve výši 541 milionů korun oproti 480 milionům korun v předchozím roce. Z této částky se prodalo 380 milionů korun v České republice a téměř 161 milionů v zahraničí. O rok dříve bylo v České republice prodáno zboží za 370 milionů korun. Společnost výrazně navýšila zisk, v roce 2018 hospodařila se ziskem 61,9 milionů korun, o rok dříve činil zisk 25,9 milionů korun. Ve firmě pracovalo v loňském roce 90 osob.

Společnost provozovala šest maloobchodních prodejen, z toho čtyři v Česku (Znojmo - Hatě, Praha - Nám. Republiky, Fashion Arena Praha, Moravia Outlet Arena Ostrava) a dvě v Maďarsku. Všechny maloobchodní prodejny byly v prosinci 2018 prodány firmě Puma Europe GmbH s účinností od 1. 1. 2019.

Společnost vyplatila za rok 2017 dividendy ve výši 30 milionů korun jedinému majiteli. Tím je rakouská společnost Austria Puma Dassler Gesellschaft m.b.H se sídlem v Salzburgu.

Společnost Puma plánuje pro další období zefektivnit a využít svoje sportovně marketingové aktivity, reklamu v médiích a propagaci značky na prodejních místech. Společnost bude i nadále pokračovat ve spolupráci s osobnostmi, které udávají směr v aktuálních módních trendech, tzv. Trend Influencers. Tato spolupráce bude směřovat k tomu, aby Puma jako značka byla více vyhledávaná u mladší generace a upevnila si tak svou pozici na trhu.