Zprávy

PUMA podepisuje smlouvu s legendárními běžkyněmi Ednou Kiplagat a Kriistinou Mäki

15. března 2023

PUMA podepsala smlouvu s legendární keňskou maratonskou běžkyní Ednou Kiplagat, která se 17. dubna zúčastní maratonu v Bostonu. Jeho vítězkou se stala již v roce 2021. Díky svému charakteristickému postoji nikdy nevzdávat maratonský závod, se stala oblíbenkyní maratonských běžců. Kiplagat, matka pěti dětí, během své více než dvacetileté kariéry vyhrála významné maratony v New Yorku, Londýně a Bostonu a získala dva tituly mistryně světa. 

Také česká odnož PUMA family se rozrostla o další legendu - běžkyni česko-finského původu Kriistinu Mäki. Olympionička a pětinásobná rekordmanka Kriistina Mäki, matka syna Kaapa, reprezentuje Českou republiku, ale rekordy trhá také ve Finsku. V běhu na krátké trati získala čtyři české rekordy a jeden finský. Rekord zaběhla dokonce i na Olympijských hrách v Tokiu v semifinále trati na 1500 m, kde o 61 setin překonala český rekord z roku 1986. 

PUMA představila novou řadu produktů s technologií NITRO pro výkonnostní běžce na dlouhé i krátké tratě a od té doby podepsala smlouvy s několika sportovci, jako jsou olympijská medailistka Molly Seidel, Sondre Moen, Moira Stewartová nebo Hendrik Pfeiffer.

Kiplagat i Mäki budou mít během závodů na nohou nejnovější běžeckou obuv PUMA, například model Deviate NITRO Elite 2, který je vyroben z karbonových vláken PWRPLATE, jež zajišťují stabilitu a maximální efektivitu běhu v kombinaci se špičkovým odpružením z pěny PUMA NITRO Elite.