Zprávy

PUMA podepsala smlouvu s českými vodními slalomáři

1. února 2024

PUMA podepsala smlouvu se dvěma talentovanými českými vodními slalomáři Antonií Galuškovou a Vojtěchem Hegerem. Kajakářka Antonie je dvojnásobnou juniorskou mistryní světa a mistryní Evropy do 23 let.  Kanoista Vojtěch Heger je dvojnásobný mistr Evropy do 23 let a má na kontě vítězství ze Světového poháru v nové olympijské disciplíně kayak cross. Oba sportovci jsou zároveň členy české seniorské reprezentace a budou se ucházet o kvalifikaci na letní Olympijské hry v Paříži. 

Globální značka PUMA již dlouhodobě podporuje české sportovce od olympijských běžců přes fotbalové týmy až po úspěšné atlety a držitele českých rekordů. V novém roce se značka vydala novým směrem a svou rodinu atletů PUMA family, kam patří hvězdy jako jsou Kristiina Mäki, Moira Stewartová či tým národní reprezentace a pražské Slavie, rozšířila o mladé talenty ze světa vodního slalomu, který má v České republice silnou tradici.

“Každým rokem se stejně jako naši sportovci i my v PUMĚ snažíme posouvat své hranice, a proto jsme se letos rozhodli navázat spolupráci v kategorii vodního slalomu, kde standardně nepůsobíme. Síly spojujeme s výraznými talenty divoké vody Antonii Galuškovou a Vojtěchem Heger a věříme, že společně se přiblížíme k jejich olympijským snům,” sdělil k nové spolupráci Miloslav Ptáček, Teamsport manažer PUMA pro Českou republiku a Slovensko. 

Antonie Galušková (23 let) je ve své věkové kategorii dvojnásobnou juniorskou mistryní světa, mistryní Evropy a vicemistryní světa. Svůj nejlepší výkon na světovém šampionátu mezi dospělými předvedla na mistrovství světa v Bratislavě 2021, kde obsadila šesté místo. Je stabilní členkou seniorské reprezentace i národního týmu do 23 let a daří se jí také v týmových závodech. Společně se svými reprezentačními kolegyněmi pravidelně sbírá medaile. Jejím velkým sportovním snem je kvalifikace na letošních Olympijských hrách v Paříži.  

„Je mi ctí, že se jsem se stala součástí Puma Family – značky, která má v Česku dlouhou tradici, podobně jako vodní slalom. Jejich společným jmenovatelem je úspěch. Úspěch, na který budu chtít s Pumou po boku navázat i já, podobně jako světové hvězdy Usain Bolt nebo Armand Duplantis,“ říká ke spolupráci Antonie Galušková.  

Vojtěch Heger (23 let) je dvojnásobný mistr Evropy do 23 let a vicemistr Evropy v téže věkové kategorii. Jeden z jeho velkých úspěchů se datuje do roku 2022, kdy se stal vítězem celkového hodnocení Světového poháru v nové olympijské disciplíně kayak cross. V roce 2023 vybojoval stříbro na mistrovství Evropy do 23 let v Bratislavě a druhou příčku v tradičním ICF World Ranking Race v Praze-Troji. Daří se mu i na poli týmů, společně se svými reprezentačními kolegy na mistrovství světa v roce 2021 získal stříbrnou medaili. Jeho cílem pro tento rok je obhájit své místo v seniorské reprezentaci a také kvalifikace na letní Olympijské hry v Paříži.

„Moc si vážím příležitosti stát se Puma ambasadorem a těším se na následující sezony, do kterých budu vstupovat s tak silným partnerem. Puma patří mezi světové leadery a pro mě je velká čest přidat se k hvězdám jakými jsou Louis Hamilton nebo Neymar a mnoho dalších. Spolupráce a fakt, že se za mé jméno postaví takto významná společnost, je splněním dalšího sportovního snu,“ komentuje spolupráci Vojtěch Heger.