Zprávy

PUMA představila nové dresy českého národního florbalového týmu

23. října 2018

Značka PUMA, dlouholetý partner české florbalové reprezentace, představuje v sezóně 2018/2019 novou podobu reprezentačních dresů. Poprvé je hráči oblékli v pátečním přípravném zápase proti Švédsku.  Na české půdě se hráči fanouškům představí v nových dresech na mistrovství světa, které začíná 1. prosince. Turnaj, který je třetím domácím šampionátem, zahájí Češi proti Německu. Zápasy se odehrají v pražská O2 areně a Aréně Sparta Podvinný Mlýn.

Nový dres barevně navazuje na kolekci, v níž se všechny čtyři české florbalové reprezentace prezentovaly doposud. Základní barevná kombinace dresů zůstává stejná pro obě sady, tedy červeno-modrá a bílo-modrá. V červené variantě byl tentokrát zvolen tmavší odstín, který koresponduje s modernějším pojetím dresu a jeho střihu. Za pozornost stojí také svislé pruhy na hrudi, které barevně střídají světlejší a tmavší odstíny červené a odkazují na dresy, jež čeští florbalisté oblékali na prvním domácím šampionátu v historii v roce 1998, rovněž od značky Puma. Na hrudi nechybí český státní znak. Na unikátnost florbalového dresu poukazuje logo Českého florbalu – florbalový lev umístěný vzadu za krkem nad jmenovkou hráčů. Designéři na novém vzhledu pracovali půl roku a vytvořili celkem šest návrhů. Do celého procesu se mimo jiné zapojili také zaměstnanci společnosti PUMA.

„Věříme, že paralela dresů po dvaceti letech nebude odkazovat jen na posun florbalu jako sportu, ale že v nových dresech se povede poprvé v historii získat na domácím šampionátu medaili. Vizuálně jsme se chtěli udržet v českých národních barvách a současně dres obohatit o symbol Českého florbalu, abychom nové kombinaci dodali originální florbalové prvky,“ shrnuje Filip Šuman, prezident Českého florbalu.