Zprávy

PUMA představila nové dresy fotbalové Slavie

19. března 2019

Globální sportovní značka PUMA a nejstarší český fotbalový klub SK Slavia Praha obnovily úspěšnou spolupráci z konce 70. a 80. let. Díky této spolupráci má FC Slavia nové dresy.  Venkovní variantu hráči poprvé oblékli v zápase Evropské ligy proti Sevilla FC. Dresy pro venkovní zápasy se dočkaly větší obměny. Nové celočerné sportovní dresy a trenky jsou vyrobeny z přiléhavého materiálu evoKNIT, který zajištuje maximální pohodlí hráče a technologie dryCELL zároveň odvádí pot. Ze stejného materiálu jsou i dresy dalších národních týmů pod značkou PUMA, včetně české reprezentace.

SK Slavia Praha byla založena již v roce 1892, a je tudíž nejstarším fotbalovým klubem v České republice. V průběhu času vyhrála 18 ligových titulů, ten poslední v sezoně 2016/17. Letošní sezóna se pro klub vyvíjí rovněž velmi úspěšně. Poté, co porazila Sevillu, se utká ve čtvrtfinálovém utkání s Chelsea.

Pro domácí zápasy se sešívaná Slavia drží své historie a klasických červenobílých dresů, které jsou tentokrát doplněny zlatým logem PUMA na červené části dresu a nápisem Slavia na zátylku. Dres doplňují bílé trenky a modré štulpny. Slávisté poprvé v nových domácích sešívaných dresech vstoupili na hřiště 10. března 2019 v zápase proti FC Baník Ostrava.

Červenobílá kombinace má pro klub historický význam. Bílá barva symbolizuje čestný boj a čistotu sportovní myšlenky. Červená představuje vášeň a srdce, které vkládají do svých soubojů. Právě harmonii hodnot obou barev vyjadřuje sešívaný dres Slavie. Červená pěticípá hvězda hrotem dolů představuje naději i v období nezdaru.

Uvedení nových dresů doprovodí také společné video představující myšlenky klubu a sportovní značky PUMA. Hlavními aktéry kreativního klipu jsou PUMA fotbaloví hráči Slavie, například Jan Bořil, Jaromír Zmrhal, Vladimír Coufal či brankářka ženského týmu Bára Votíková. Pro focení je doplnili Ondřej Kolář a legendy klubu Pavel Řehák s Ivem Knoflíčkem. Video je k dispozici zde: https://youtu.be/RR1ZqnNlns4

Fanoušci budou mít možnost zakoupit nové dresy ve fanshopu a v prodejnách sportovního řetězce SPORTISIMO, který se začátkem tohoto roku stal oficiálním partnerem Slavie a jejích mládežnických týmů.