Zprávy

Puma se ve 3. čtvrtletí vrátila k růstu

5. listopadu 2020

Tržby společnosti Puma ve 3. čtvrtletí roku 2020 se zvýšily o 13,3 % na 1,583 miliardy eur, zisk vzrostl o 13 % na 100,5 milionů eur. Jedná se o velký rozdíl k výsledkům druhého čtvrtletí, kdy tržby poklesly o 32,3 %. Nárůst byl způsoben velkou poptávkou po jarním uzavření prodejen, prodeje meziročně vzrostly v Americe o 20,7 %, v regionu EMEA o 17,7 %, v Latinské Americe o 9 %. Prodeje v asijsko-pacifickém regionu klesly o 1,9 %, způsobila je nižší poptávka v Číně, v Indii, Koreji a jihovýchodní Asii.

Z jednotlivých segmentů se nejlépe prodávala obuv, oblečení a doplňky, jejichž prodeje rostly o 13,9 %, 8,8 % a 23 %. Nejvyšší růst ukázaly kategorie basketbal, motorsport, golf a týmový sport.

Puma pokročila ve jmenovaném období v oblasti logistiky, otevřela nové distribuční v Indianapolis v Indianě a pracovala na vzniku nového skladu pro střední Evropu v německém Geiselwindu, kde by se měl zahájit provoz v polovině roku 2021. Novinkou ve jmenovaném čtvrtletí byl sponzoring fotbalisty Neymara a hráče NBA LaMelo Balla.

Díky výsledkům třetího čtvrtletí je společnost optimistická i ve střednědobých a dlouhodobých výhledech, ale zároveň opatrná v odhadech výsledků za celý rok vzhledem k nejistým prodejům ve čtvrtém čtvrtletí.