Zprávy

Puma v roce 2018 z marketingového pohledu

5. března 2019

V roce 70. výročí vzniku firmy upevňuje Puma svou pozici na světových trzích. Vrací se po 20 letech v USA k basketbalu, kde posiluje spoluprácí s hiphopovou ikonou Jay-Z. Stala se také marketingovým partnerem NBA. Jednou z nových osob spolupracující s firmou v roce 2018 a zároveň významným influencerem se stala supermodelka Adriana Lima.

Puma uzavřela také partnerství s fotbalovými kluby AC Milán, Olympique Marseille, Borussia Mönchengladbach a Palmeiras ze São Paula. U jednotlivých sportovců se jednalo o fotbalisty Luise Suareze, Vincenta Kompanyho (Manchester City), Axela Witsela (Borussia Dortmund) a Davida Silvu (Manchester City).

Nová partnerství, žádanost značky, konkurenceschopná nabídka produktů, široká nabídka pro ženy, lepší kvalita distribuce a zrychlení procesů uvnitř firmy charakterizovaly dění ve firmě Puma v roce 2018. Pro probíhající rok má firma v plánu stavbu nového multikanálového distribučního centra, které zahájí svůj provoz v roce 2021, a také zavedení nového systému ERP.