Zprávy

PUMA vítá do své rodiny českou elitní běžkyni Moiru Stewartovou

19. ledna 2023

Globální sportovní značka PUMA se propojuje s elitní českou běžkyní a držitelkou dvou národních rekordů Moirou Stewartovou. Moira tak rozšiřuje hvězdnou rodinu atletů využívajících špičkové technologie a běžecké know how produktů značky PUMA. V obuvi PUMA se pokusí vylepšit nejen další rekordy, ale také úspěšně zvládnout kvalifikaci na olympijský maraton.

Moira Stewartová zaběhla historicky nejrychlejší český půlmaraton už v roce 2021, ale tehdejší závod v Římě nesplňoval kritéria Světové atletiky. Hned v březnu loňského roku ale už český rekord oficiálně přepsala, když v Istanbulu doběhla půlmaraton v čase 1:10:14. Ve stejném roce navíc vylepšila i rekord na dráze v běhu na 10 000 metrů v rámci závodu Evropského poháru ve francouzském Pacé. Na podzim 2022 běžela Stewartová také maraton na mistrovství Evropy.

PUMA dlouhodobě spolupracuje s významnými atlety i sportovci ze všech koutů světa. Od roku 2021 je také partnerem českých maratonských běžců, jako jsou Marcela Joglová či Vít Pavlišta. „Je pro nás velmi důležité podporovat nadané sportovce v jejich jedinečných výkonech a přispívat tak zároveň k růstu celého sportovního odvětví. Proto nás velmi těší, že se běžecká rodina PUMA rozrůstá o další talent, jakým je česká běžkyně Moira ,“ říká Katarzyna Weslawowicz, Head of Marketing pro střední Evropu. Moira se připojuje k atletickým hvězdám, jako jsou nejrychlejší žena světa – jamajská běžkyně Elaine Thompson-Herah, kanadský sprinter André de Grasse nebo americká běžkyně Molly Seidell. 

S běžeckou obuví značky PUMA by se Stewartová ráda kvalifikovala v maratonu na příští olympijské hry, které proběhnou už v roce 2024. Ostatně na olympiádu v Tokiu se Stewartová časem kvalifikovala, ale nakonec se nevešla do tříčlenné české nominace. Nové modely značky PUMA obuje Stewartová mimo jiné i na startu jarního pražského maratonu.