Zprávy

Puma získala již podruhé za sebou hodnocení "A“ organizace CDP

21. dubna 2024

Puma je jednou z mála společností, které získaly hodnocení "A" v dotazníku CDP o změně klimatu pro rok 2023. Puma tohoto úspěchu dosáhla již druhý rok po sobě. CDP (dříve Carbon Disclosure Project) je mezinárodní nezisková organizace, která pomáhá společnostem, městům, státům, regionům a veřejným orgánům zveřejňovat jejich dopad na životní prostředí. 

"Ocenění na A seznamu CDP je významným uznáním našeho úsilí, ale jsme i nadále odhodláni zintenzivnit naše cíle v oblasti dekarbonizace," uvedla Anne Lauree Descoursová, ředtelka pro zásobování. Ta zároveň dodala, že snižování emisí CO2 značky zůstává nejvyšší prioritou v celém dodavatelském řetězci i v interním provozu. Týká se to oblasti získávání surovin, výroby tkanin a produktů, logistiky, spotřeby energie ve skladech, prodejnách, kancelářích i firemním vozovém parku.

Pracovníci OSN zdůrazňují význam transparentnosti v oblasti opatření v oblasti klimatu s tím, že zveřejňování údajů pro CDP je základním požadavkem pro signatáře Charty módního průmyslu pro opatření v oblasti klimatu. "Chválíme společnost Puma za to, že si již druhým rokem po sobě zajistila místo na seznamu A CDP, a oceňujeme její trvalé vedoucí postavení v této oblasti," poznamenala Lindita Xhaferi-Salihu.

V roce 2023 zvýšili dodavatelé společnosti Puma úrovně 1, kteří jsou zodpovědní za hotové výrobky, využívání obnovitelné energie na 23,1 %, zatímco využívání obnovitelné energie mezi dodavateli společnosti Puma úrovně 2, kteří se podílejí na výrobě materiálu, vzrostlo na 21,7 %. Společnost Puma zajišťuje, aby 100 procent jejích vlastních subjektů využívalo energii z obnovitelných zdrojů, což dokládají její certifikáty.

Společnost Puma výrazně snížila svou závislost na letecké přepravě, v loňském roce bylo letecky přepraveno pouze 0,3 procenta výrobků, přičemž ve spolupráci s poskytovatelem logistických služeb Maersk zvolila nízkoemisní metody přepravy. Kromě toho firemní vozový park společnosti Puma nyní tvoří 35 procent vozidel s nulovými nebo nízkými emisemi.