Zprávy

Rallye prodal skupinu Go Sport

16. prosince 2021

Francouzská maloobchodní skupina Rallye provozující řetězec supermarketů a hypermarketů Casino končí s aktivitami v prodeji sportovního zboží a rozhodla se prodat neziskovou skupinu Go Sport. Novým vlastníkem se stala firma Hermione People&Brands (HPB), ktará za skupinu zaplatí symbolické jedno euro. Převezme všechny závazky a investuje 10 milionů eur. 

HPB je jednou ze společností kontrolovanou Michelem Ohayonem, podnikatelem z Bordeaux. Kromě luxusních hotelů a vinic vlastní Ohayon maloobchodní síť s tržbami 1,5 miliardy eur, kterou tvoří 700 prodejen s oblečením a hračkami. Kromě toho mu patří 25 obchodních domů Lafayette. Jedná se o třetího největšího prodejce oblečení ve Francii. 

Go Sport a jeho franšízy měly v loňském roce tržby 506 milionů eur, z toho 380 milionů eur pochází z francouzského trhu. Skupina prodala obchody se sportovní obuví Courir a prodejny Go Sport v Polsku, který získala ruská skupina Sportmaster Group. 

Go Sport v současnosti zaměstnává kolem 2000 lidí. Provozuje 85 obchodů a eshop pod jménem Go Sport, do skupiny patří také prodejny Endurance Shop a Techniciens du Sport. 

Rallye koupil Go Sport v roce 1990 jako část větší retailové skupiny. Kromě řetězců Courir a Go Sport skupina vlastnila krátce také značku prodejen The Athlete´s Foot, kterou ale v roce 2003 prodala jejímu managementu. Značku posléze koupil Intersport International, který ji na začátku tohoto roku prodal Akrlyz Group.